Afbouw is een woord waar je veel activiteiten onder kunt vinden. Wat dacht je van stukadoorwerkzaamheden zoals het aanrappen van wanden, het spackspuiten van uw wand of het bevestigen van sierlijsten. Dit zijn wede meeste manieren van afwerking op het gebied van wanden. Als de wand eenmaal vlak ik kunt u voor meerdere soorten afwerking kiezen. Zoals sierpleister spachtputs op spackwerk. Ook kunt u er een simpel glasvlies opplakken of een mooi naar uw smaak decoratief behang op plakken. Het glasvlies is in bijna alle kleuren overschilderbaar. Het gebruik maken van een sierlijst in vele soorten en maten geeft het laatste detail meerwaardevan het geheel. Deze lijsten zijn er in twee soorten materiaal te krijgen zowel polyurethaan uitvoering als in tempex uitvoering.

Stukadoren

Net opgeleverde (nieuwbouw)woningen zijn nog niet afgewerkt om geschikt te zijn om afgewerkt te worden.
De betonnen muur vertoont nog vele gaatjes.
Deze muur komt ook weer tevoorschijn als diverse lagenbehang in een woning zijn verwijderd .
Direct over een kale muur schilderen is niet mooi.

Daarom is het raadzaam om een muur te stukadoren. In enkele gevallen is het ook mogelijk dat maar een deel van een muur bijgewerkt hoeft te worden. De basis is het belangste van een goed eindresultaat. Ondanks datje er later niks van weer ziet is het altijd belangrijk dat de muur vlak (zonder gaatjes) en droog is.

Spackspuitwerk

Hierbij wordt pleister onder hoge druk op het te bewerken deel gespoten. De pleister wordt verneveld en hiermee kan een fijne of grove textuur behaald worden.

Het spuitwerk wordt ook wel spackspuitwerk genoemd en is een bewerking die tegenwoording in alle nieuwbouw-woningen toegepast wordt als plafonds- en muurafwerking. Darabij is het mogelijk om direct op kleur te spuiten maar het kan ook later in kleur worden gebracht.Spackwerk is overschilderbaar.

Behang

Er zijn tegenwoordig erg veel verschillende soorten behang, die elk hun eigen techniek vragen. Ditkomt door verschillende papiersoorten en stucturen.

Zo heeft elk behang zijn eigen lijm of paste nodig om het te plakken. Behang mag weer! Vele decoraties en patronen zoals bloemen barokstijlen moderne printen en fotobehang behoren tot de mogelijkheid.

Graag laten wij u zien wat de mogelijkheden zien en houden we u op de hoogte van de laatste trends in onze showroom.